top of page

Long-covid terugbetaling = verlengd!

Ik heb mooi nieuws om deze zomervakantie in te zetten. Het RIZIV verlengde het long-covid zorgtraject voor een jaar tot juni 2024. Fantastisch nieuws want dat betekent dat je recht hebt op 15 terugbetaalde sessie ergotherapie. De complete uitleg vind je hier, maar ik leg je het graag kort en krachtig uit.
Maar voor ik tot de praktische uitleg overga, vertel ik je graag wat cliënten vonden van de ergotherapie aan huis:


"Ik zou ergotherapie aan iedereen aanraden, na mijn covid-infectie belandde ik op intensieve zorgen en werd ik verlamd wakker. Ik heb er al een lange revalidatie op zitten, maar dankzij de ergotherapie aan huis leerde ik trucjes om mijn haar te kammen, mijn lenzen in te steken en kan ik mezelf terug verzorgen.""Ik kon helemaal niets meer, maar dankzij een intensieve revalidatie kan ik mij terug al stappend met een looprek verplaatsen. De ergotherapeut oefende hierop bij me thuis, nu heb ik meer vertrouwen om me zelfstanding in mijn huis te verplaatsen."


"Door long-covid heb ik geheugenklachten en ben ik rap vermoeid. Ik wil gewoon een normaal leven leiden. Stap voor stap leer ik nu terug koken zonder over mijn grenzen te gaan."
Zoals je leest kan je met een ergotherapeut aan de slag de impact op je dagelijks leven van post-covid. Stap voor stap bouw je fysieke mogelijkheden en geheugen-gerelateerde mogelijkheden terug op.


Je bouwt je mogelijkheden terug op

Je leert je lichaam en je grenzen beter kennen

Je doet jouw dagelijkse activiteiten terug op een manier waar jij tevreden over bent.

Je gaat om met vermoeidheid en geheugenklachten.


Zoals ik al eerder zei heb je binnen de longcovid terugbetaling recht op 15 sessies terugbetaalde ergotherapie.


Maar wat moet je hiervoor doen?


Je vertelt jouw huisarts dat je 3 maanden na je covid-besmetting nog steeds klachten hebt

Jouw huisarts onderzoekt je en diagnosticeert je met long-covid als je aan de criteria voldoet. Hij geeft hiervoor een code door aan de mutualiteit.

Als de adviserend geneesheer dit heeft goedgekeurd geld je long-covid traject voor zes maand. Dit kan nog één keer verlengd worden. Vanaf deze goedkeuring kan jouw ergotherapeut 1 observatiebilan uitvoeren en 14 oefensessies. Ook is het mogelijk beroep te doen op verschillende paramedici zoals een kinesitherapeut, (neuro)psycholoog, diëtist, logopedist...


Het is veel informatie en dat roept misschien vragen bij je op. Dat is heel normaal. Aarzel zeker niet om mij vrijblijvend te contacteren. Ik antwoord je met plezier oprecht en eerlijk. Wie weet ben je maar telefoontje of mailtje verwijderd een verandering die een grote impact heeft op je leven.Heb jij zelf post-covid of iemand die je kent? Door op onderstaande knop te drukken maak je gemakkelijk een afspraak:

Ik help je graag verder om meer levensgeluk in huis te halen.


Liefs Elien

98 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page